STAYCATION



Staycation is een modern woord voor "thuis lekker vakantie vieren". Dit hebben wij dan ook voor een aantal weken gedaan. Eind juni hebben Daan, Olaf & Thomas vakantie gekregen na een schooljaar van hard werken, vele naschoolse activiteiten, lange dagen, maar gelukkig ook met het nodige plezier. Ze hebben het schooljaar afgesloten met mooie rapporten en awards. Een jaar om met trots op terug te kijken.



Dit jaar valt de zomervakantie nog net voor het suikerfeest en duurt tot na het offerfeest, wat wil zeggen dat de kinderen in totaal 11 weken vakantie hebben. Dat is een behoorlijk lange tijd en aangezien wij geen huis meer hebben in Nederland, hebben we besloten om onze vakantieplannen dit jaar iets anders in te richten. We hebben ervoor gekozen om de eerste vijf weken door te brengen in Abu Dhabi om vervolgens naar koelere oorden te vertrekken. Eind juli hopen we richting Europa te vertrekken. Deze zomer willen we naast Nederland natuurlijk ook kennismaken met Schotland en Zweden. We kijken er enorm naar uit, temeer omdat het momenteel hier in Abu Dhabi iedere dag ruim boven de 40ºC is. We hebben zo af en toe temperaturen van 47ºC en zelfs hoger. Vooral tussen twaalf en 3 uur in de middag kan het kwik enorm oplopen. Gelukkig bestaan er airco's die ons door deze hitte heen helpen..... We hunkeren naar lagere temperaturen en outdoor life.



Vanwege dit klimaat ben je min of meer beperkt tot het ondernemen van activiteiten die zich veelal binnen afspelen, vooral als je in de ochtend, vroege middag wat wilt doen. De boys hebben alle nieuwe films inmiddels al gezien, de bowlingbaan onveilig gemaakt met spares, splits en strikes, de nodige bordspelletjes gedaan, boeken gelezen, lekker verveeld en veel uitgeslapen. In de namiddag, rond een uurtje of 4 gaan we vaak naar buiten om te zwemmen, wandelen en natuurlijk om een balletje te trappen. Daan, Olaf en Thomas hebben ook een korte cursus wakeboarden gedaan bij Al Forsan. Het lijkt gemakkelijker dan het is, maar alle boys hebben aangetoond dat ze er aanleg voor hebben. Ze begonnen met een "knee board". Al snel hadden ze dit door en konden ze verder op een wakeboard om de nodige rondjes in het water te maken. Ze hebben zich enorm goed vermaakt en willen graag nog eens gaan. Sophie, Johan en ik genoten vanaf de kant met volle teugen en met natuurlijk de voetjes in het water 💦😊.









Overnachten in het Emirates Palace stond deze keer ook op het programma. Samen met goede vrienden hebben we een heerlijk weekend gehad en genoten we van de prachtige kamers, het heerlijke ontbijt en het geweldige zwembad. Binnen het hotel heb je een east en een west wing. De east wing is meer bedoeld voor koppels en de west wing is meer gericht op families. Het zwembad bij  de west wing kant heeft een lazy river, watervallen en een tweetal glijbanen. Kortom volop vertier voor de kids en ouders. Immers wanneer de kids genieten, genieten de ouders dubbel op 😉.





Momenteel is er een tentoonstelling in het museum Manarat Al Saadiyat welke gebaseerd is op het Performace Process and Presence principe. Voor deze tentoonstelling zijn een aantal workshops ontworpen.
Een aantal kunstenaars dienden als inspiratie hiervoor. Daan, Olaf en Thomas hebben meegedaan aan de workshop Pose Photo Paint, geïnspireerd door de Japanse kunstenares Tanaka Atsuko.  Ze kregen een shirt aan welke was bedekt met lichtgevende objecten, vervolgens werden ze gefotografeerd en deze foto diende als basis voor hun schilderij. Tijdens deze workshop leerden ze over het leven van de artiest en doken ze in haar manier van werken. Allen hebben ze een mooi kleurrijk schilderij mee naar huis gekregen. Nu nog een plekje voor aan de muur🎨

https://youtu.be/AtcE01cyThI (eletric dress Tanaka Atsuko)








Middels een planbord tellen we af naar de vakantie.. nog een aantal daagjes en dan is het zo ver. We hebben nog een weekendje Dubai voor de boeg en daarna vliegen we uit ✈.... Europe here we come 😊

 

Populaire berichten

CONTRAST - 66° NORTH

VIJF JAAR ABU DHABI