BAIE DANKIE


In onze laatste blog gaven we aan dat wij "in blijde verwachting"waren en dit is ook de reden dat wij een tijdje niet aan onze blog hebben kunnen werken. Maar nu drie maanden later na de komst van ons dochtertje Sophie, hebben we ons gezin weer op de rit en hebben we weer meer tijd en ruimte voor andere dingen. Sinds ons laatste bericht van november 2014 hebben we het nodige meegemaakt. In de kerstvakantie zijn we niet naar Nederland gereisd, maar richting Zuid-Afrika. Samen met onze lieve vrienden, Peter en Mieke en hun kinderen hebben we een prachtige reis rondom Kaapstad gemaakt.

We verbleven in een klein hotel, wat gerund werd door een Nederlands koppel, in Bloubergstrand, op ongeveer 20 km afstand van Kaapstad. Zodra je het vliegveld verlaat zie je vrij snel townships liggen, een groot contrast met de luxe die wij hier in Abu Dhabi gewend zijn. Maar ook een groot contrast met de verdere omgeving van Kaapstad. we verbleven ruim anderhalve week in Zuid-Afrika, dus we hadden een druk programma. Gelukkig hadden we een geweldig echtpaar als gids, dat ons naar de diverse bezienswaardigheden bracht en ons veel vertelde over Zuid-Afrika.

Vanuit Kaapstad hebben we de ferry genomen naar Robbeneiland. Omdat er nogal hoge golven waren, waren er een hoop mensen zee ziek, ook wij kregen hier helaas last van. Maar eenmaal aan land gekomen, was het nare gevoel weg en konden we aan de rondleiding op Robbeneiland beginnen. Deze rondleiding werd gegeven door oud gevangenen, die op "eigen wijze" hun verhaal vertellen. De meeste hebben hier meer dan 25 jaar vastgezeten en je kunt je dan ook voorstellen dat het veel met hun persoonlijkheid heeft gedaan. Nelson Mandela heeft hier 27 jaar van zijn leven doorgebracht en zijn cel kun je bezoeken. Deze is klein en je begint je dan ook af te vragen hoe hij het zo lang heeft kunnen volhouden...Een hele bijzondere ervaring en een "must do" wanneer je Zuid Afrika wilt gaan bezoeken. In Kaapstad is het gebied rondom Waterfront erg geslaagd; hier vind je de nodige restaurantjes en winkeltjes en het grenst aan de haven. Lekker eten is geen probleem, alleen een plaatsje vinden kan lastig zijn. Uit eten gaan is niet duur en vele toeristen zijn er te vinden, wat maakt dat veel tafels bezet zijn. Mocht je in de avonduren willen gaan, is het raadzaam om vooraf te reserveren. Kaapstad staat ook bekend om de Tafelberg met de twaalf apostelen. Het is een prachtige berg die je te voet kunt beklimmen of je kunt de kabelbaan nemen. Deze laatste kun je het beste vooraf online reserveren, dit om teleurstelling te voorkomen.  Het is een zeer gewilde attractie, wat maakt dat er zeer lange wachtrijen zijn. Mocht je te voet willen gaan, zorg er dan voor dat je goede schoenen aantrekt en wat te eten en te drinken mee neemt. Het is een pittige klim tussen de 2-3 uren. Wij kwamen vrij laat in de middag bij het startpunt van de wandeltocht aan en besloten na een half uur wandelen om rechtsomkeer te gaan. Maar ja, zwanger en slippers aan de berg op is natuurlijk ook niet echt heel slim...:-))



Kaapstad bezoeken hebben we ook geregeld gedaan met het busnetwerk MyCity. Dit werkt heel gemakkelijk en is een goedkoop vervoermiddel. Wat ook leuk is dat je door hier gebruik van te maken, midden in het Zuid-Afrikaanse leven terecht komt. Zorg er wel voor dat je je vervoerspas voldoende opwaardeert om vervelende verrassingen te voorkomen.

Een keuze safari op zoek naar The Big FIVE mocht natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben de safari tocht gedaan via Aquila Safari. Deze lodge ligt op ongeveer 2 uur rijden van Kaapstad en is zeer goed te bereiken en geeft je de kans om wat van het landschap rondom Kaapstad te zien. Bij aankomst krijg je een heerlijke appletizer aangeboden (dit is appelsap met bubbels, maar dan zonder alcohol). Vervolgens ga je met een aantal safariauto's op pad door het park en ga je op zoek naar de big five. Wij hadden geluk en hebben ze alle vijf van heel dichtbij mogen begroeten.










Onze gids werkte al vele jaren met de big five, zodat hij kon er goed en boeiend over vertellen, als ook de problematiek rondom stropers waar ze momenteel mee te kampen hebben. Erg verdrietig om te horen en te zien dat er mensen zijn die horens van neushorens afzagen vanwege geld.

Wil je in Zuid Afrika ook nog pinguïns spotten, dan kun je richting Simonstown rijden. Via de route over The Chapman's Peak richting Kaap de Goede Hoop, kun je afslaan richting Simonstown, alwaar je op Bouldersbeach, de Boulders Kolonie Afrikaanse Pinguïns aantreft. In 1983 werd het eerste pinguïnspaar aangetroffen en vanaf dat moment is de kolonie ontstaan. Inmiddels kun je, via een prachtig wandelpad met bruggen door de duinen, de vele duizenden pinguïns van dichtbij aanschouwen.




Wijnproeven was er helaas voor mij niet bij, maar de overige leden van het reisgezelschap hebben dit wel kunnen ondervinden. - en met succes. Op wijngaard Morgenzon hebben ze diverse wijnen kunnen proeven. De wijnstreek is een prachtig uitgestrekt gebied met schitterende wijnboerderijen. De plaatsen Frenchhoek en Stellenbosch liggen in deze regio en zijn bekend om hun goede wijnen en een bezoek brengen is dan ook zeer de moeite waard. Wij hopen hier nog eens terug te keren. Vooral het plaatsje Frenchhoek sprak tot de verbeelding. In Stellenbosch is "Ome Sammie se Winkel" erg leuk om te bezoeken.












Sophie Dorethé

Op 2 april is ons dochtertje Sophie geboren in het Corniche Hospital. Dit ziekenhuis is gespecialiseerd in het begeleiden van zwangeren. De zorg was fantastisch en zeer persoonlijk. Ook al heb ik heel veel verschillende personen van diverse nationaliteiten aan mijn bed gehad, ze waren stuk voor stuk even vriendelijk, deskundig en namen echt de tijd voor je. Best bijzonder om in je paspoort Abu Dhabi als geboorteplaats te hebben staan en in het bezit te zijn van een Arabisch geboorteakte. Volgens de Arabische jaartelling is Sophie geboren in het jaar 1436. We kijken terug op een warme periode. Ook onze vrienden hier in Abu Dhabi hebben enorm meegeleefd tijdens mijn zwangerschap, de bevalling en daarna. Heel bijzonder om mee te mogen maken. Ook namens Johan en kids heel erg bedankt hiervoor.



Begin juli is het schooljaar ten einde gekomen, dus we maken ons momenteel op voor ons reis naar Nederland. Vorig jaar kwamen met zijn vijven en nu dus met z'n zessen.....Wat een rijkdom xxxx

Populaire berichten

CONTRAST - 66° NORTH

VIJF JAAR ABU DHABI